Composiet frame

De luchtbehandelingskasten van Liberty zijn in Nederland ontworpen en geproduceerd door Rosenberg BV. Rosenberg Holland werd opgericht in 1983 en is een volledig onafhankelijke fabrikant van kunststof dakventilatoren en luchtbehandelingskasten.

 

Rosenberg introduceerde als eerste de kunststof dakventilator op de markt. Na de succesvolle introductie van een kunststof dakventilator ging Rosenberg verder met het ontwikkelen van een complete kunststof luchtbehandelingskast. Dankzij een grote marktvraag is de productie van kunststof luchtbehandelingskasten jarenlang gestaag gegroeid.

 

ISO 9001-gecertificeerd sinds 1994 en VCA-gecertificeerd sinds 2007.

 

Vandaag heeft Liberty twee kantoren in Nederland. Het hoofdkantoor in Den Dolder waar de assemblage van de luchtbehandelingskasten plaatsvindt en de productiefaciliteit in Barneveld waar het centrale magazijn en de productielijnen zich bevinden.

 

Productinnovatie op gebieden zoals energiebesparing, efficiëntie, warmteterugwinning systemen en hoogwaardige componenten zijn een continu proces. Samen met de feedback van onze klanten en een hoog kennisniveau van onze medewerkers, zijn we in staat om kant-en-klare concepten en op maat gemaakte oplossingen voor de toekomst te leveren.

Unieke kenmerken

Liberty is toonaangevend in de ontwikkeling, productie en levering van luchtbehandelingskasten en ventilatoren in kunststof. Dankzij hun composietstructuur en behuizing zijn de Liberty luchtbehandelingskasten specifiek geschikt voor zwembaden, scholen, industrie, kantoren en ziekenhuizen. Voordelen van composiet luchtbehandelingskasten zijn hoge corrosieweerstand, hygiënisch, goede geluids- en thermische isolatie, koudebrugvrij (TBI) en UV-bestendig. Zie projecten voor meer specifieke functies per branche.

Corrosievij

Corrosie op de constructie van de kast is absoluut onmogelijk. Standaard kastconstructie geschikt voor toepassing in corrosieve omgeving; geclassificeerd C5 volgens ISO 12944-2. Nat reinigen met schoonmaakmiddel toegestaan. Geen permanente bouwschade in geval van overmatige blootstelling aan water door calamiteiten. Corrosiebestendige behuizing resulteert in langere onderhoudsintervallen, minder gemiddelde reparatietijd en minder stilstandtijd.

Duurzaam

Volledig gesloten dampdichte panelen met duurzame dubbele afdichting, voorkomt het binnendringen van vocht. Wanneer vocht en lucht buiten blijven, blijft het schone interieur van de Liberty kunststof luchtbehandelingskast schoon. Als gevolg van de duurzame afdichting van polyurethaan heeft de luchtlekkage van de luchtbehandelingsunits de hoogste klasse. (L1).

Hygiënisch

Het volledig gladde binnenoppervlak kan eenvoudig worden gereinigd. Bestand tegen reinigingsmiddelen. Kritieke omgevingen zoals ziekenhuizen en medische voorzieningen vereisen de hoogste normen voor hygiëne en preventie van besmetting. De Liberty luchtbehandelingskasten zijn de meest hygiënische en efficiënte luchtbehandelingskasten voor zorginstellingen. Als corrosie en vervuilde lucht niet acceptabel zijn, zijn de Liberty luchtbehandelingskasten de ideale oplossing.

Thermische prestaties

Uitstekende thermische prestaties die ver boven de vereiste minimums liggen conform EN 1886.

Thermische transmissie

T1

Thermische Koudebruggen

TB1

Mechanische sterkte

D1

Luchtlekkage omkasting

L1

Filter Bypass Lekkage

F9